Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Taleggio jest często podawane z czerwonym korzeniem, fí, chrupiącym chlebem i laný miodem. Na talerzu ze smí&scaroný&ený&rem jest tak pyszny, jak każde włoskie menu.
;;
;;Nie różni się niczym od "taleggio" z Taleggio Valley. Spekuluje się, że był to najstarszy&scaroní ze wszystkich&scaron&e softýros. Pochodzi z Lombardii i jest sprzedawany od XIII wieku. Dziś taleggio jest chronione przed imitacją marką DOP.
;;
;;Taleggio zmienia swój wygląd wraz ze wzrostem dojrzałości. Naturalna formacja plósnóżnióżni się od oryginalnej różowej formy poprzez odcienie šedé do šalveolaré zielonego. Plílechtiláwka jest jadalna, podobnie jak inne gatunki sýr.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 230g |
---|---|
gu_region | Lombardie |
Mleko krowie, podpuszczka, sól
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 312 kcal / 1292 kj |
Tłuszcze | 26 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Węglowodany | 0.4 g |
-w tym cukry | 0.4 g |
Białko | 19 g |
Sól | 21 g |
Carozzi Formaggi Srl, Via Provinciale, 14/a, I-23818 Pasturo