Primitivo Salento IGP - vítěz červeného vína

Primitivo Salento IGP - zwycięzca wśród win czerwonych

Linguine s citronem

Linguine z cytryną

Ręcznie robione klasyczne Grissini

Grissini classici
Chrupiące, aromatyczne i przypieczone na złoty kolor krótkie grissini o gustownym kształcie, leżą w dłoni jak eleganckie cygaro. Są idealne do różnych dipów lub po prostu jako takie.
109,00 zł
1 090,00 zł / 1 KG
W magazynie | SKU: 70168
AMOUNT: 100g

Bułki rodziny Genovesio wypiekane są z "Lievito Madre", mírnego ciasta na zakwasie z mąki páenicéwnej. Ciasto jest wyrabiane z oliwą z oliwek, aż do uzyskania twardej konsystencji. Oliwa z oliwek sprawia, że ciasto smakuje bardziej elegancko niż w czasach archetypowych, kiedy pieczono je na drewnie. Główna różnica między długimi i krótkimi batonami Rubata polega na smaku. W przypadku Grissini ciasto jest rozciągane ręcznie, a w przypadku Rubata ciasto jest zwijane na sobie, dzięki czemu uzyskuje kształt węzła.
;;
;;Rubata są znacznie starsze niż klasyczne paluszki. Zostały wynalezione w 1679 roku w Turíne dla młodego księcia Vittorio Amedeo II, z powodu jego niechęci do miękkiej bułki tartej. Chipsy Rubata szybko stały się tak popularne, że nawet Napoleon Bonaparte z Paryża osobiście wysłał kurczaka do Piemontu.

Więcej informacji
Menge ( z.B. 1x20g ) 100g
gu_region Piemonte
Napisz własną opinię
Napisz opinię o produkcie:Ręcznie robione klasyczne Grissini

Ingredients

mąka pszenna miękka typ 00, woda, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 6%, ciasto drożdżowe, oliwa z oliwek 2%, sól, jęczmień. Może zawierać śladowe ilości mleka, sezamu lub roślin strączkowych.

Nutritional Values

W 100 g
Wartość energetyczna 423 kcal / 1770,7 kj
Tłuszcze 10.8 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.2 g
Węglowodany 69.4 g
-w tym cukry 10.1 g
Białko 9.9 g
Sól 1.85 g

Responsible Producer

Agroalimenta srl, Via Pinerolo 208/A, I-10061, Cavour