Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Bułki rodziny Genovesio wypiekane są z "Lievito Madre", mírnego ciasta na zakwasie z mąki páenicéwnej. Ciasto jest wyrabiane z oliwą z oliwek, aż do uzyskania twardej konsystencji. Oliwa z oliwek sprawia, że ciasto smakuje bardziej elegancko niż w czasach archetypowych, kiedy pieczono je na drewnie. Główna różnica między długimi i krótkimi batonami Rubata polega na smaku. W przypadku Grissini ciasto jest rozciągane ręcznie, a w przypadku Rubata ciasto jest zwijane na sobie, dzięki czemu uzyskuje kształt węzła.
;;
;;Rubata są znacznie starsze niż klasyczne paluszki. Zostały wynalezione w 1679 roku w Turíne dla młodego księcia Vittorio Amedeo II, z powodu jego niechęci do miękkiej bułki tartej. Chipsy Rubata szybko stały się tak popularne, że nawet Napoleon Bonaparte z Paryża osobiście wysłał kurczaka do Piemontu.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 100g |
---|---|
gu_region | Piemonte |
mąka pszenna miękka typ 00, woda, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 6%, ciasto drożdżowe, oliwa z oliwek 2%, sól, jęczmień. Może zawierać śladowe ilości mleka, sezamu lub roślin strączkowych.
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 423 kcal / 1770,7 kj |
---|---|
Tłuszcze | 10.8 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.2 g |
Węglowodany | 69.4 g |
-w tym cukry | 10.1 g |
Białko | 9.9 g |
Sól | 1.85 g |
Agroalimenta srl, Via Pinerolo 208/A, I-10061, Cavour