Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Ricotta fresca została zaprezentowana podczas drugiej edycji międzynarodowych targów BioCaseus. V 19 kategoriích byly ty nejlepší organické sýry vybrány ze vzorků celkem 174 sýrů. Siedmioosobowe jury oceniało sýr na podstawie aromatu, smaku, tekstury, wyglądu i koloru. W sumie nagrodzono cztery sýrki z gospodarstwa ekologicznego Querceta w Apulii.
;;
;;Gospodarstwo ekologiczne Gianluca i Amalia jest domem dla 120 krów, których mleko jest wykorzystywane do ręcznej produkcji tradycyjnej mozzarelli, burraty, scamorza i innych serów. Ricotta, ser wytwarzany z surowego mleka, jest naturalnie częścią ich oferty.
;;
;;Świeże produkty Querceta są uprawiane w Apulii, skąd trafiają doaacute;wáití w drodze do náw, gdzie docierająáwáw poniedziałekáw. Produkty wysyłamy zatem od poniedziałku do czwartku. Ponadto może być przechowywany tylko przez krótki czas, ze względu na fakt, że jest produkowany bez użycia konserwantów (maksymalnie 14 dni), więc ciesz się nim świeżym.
;;
;;Nagrodzonyí:
;;BioCaseus na Biofach 2017.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 130g |
---|---|
gu_region | Puglia |
serwatka krowia, sól z upraw ekologicznych
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 146 kcal / 609 kj |
---|---|
Tłuszcze | 10.9 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6.82 g |
Węglowodany | 3.5 g |
-w tym cukry | 3.5 g |
Białko | 8.8 g |
Sól | 0.19 g |
Querceta - Masserie Amiche srl, Via dell'Uomo 1, I-70017 Putignano