Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Pastificio Allemandi
Makaron Allemandi jest wytwarzany z dbałością o szczegóły przy użyciu najlepszej semoliny z pszenicy durum, aby zapewnić idealny kęs. Ta wyjątkowa tekstura jest osiągana poprzez prasowanie makaronu w formach z brązu, które nadają makaronowi szorstką powierzchnię, dzięki czemu sosy dosłownie tańczą na nim. Delikatne suszenie pozwala zachować pełnię smaku.
Penne rigate w Twojej kuchni
Podawane w tradycyjnych przepisach, takich jak "penne all' arrabbiata" (z pikantnym sosem pomidorowym) lub "penne alla vodka" (z pomidorami, śmietaną i wódką). Idealnie nadają się również do zapiekania w piekarniku.
Penne oznacza pióro
Rurkowaty makaron ma skośne końce, które przypominają kolce. Stąd nazwa "penne", która po włosku oznacza "pióro" lub "ołówek". "Rigate" odnosi się do rowkowanej tekstury makaronu, która sprawia, że sos lepiej przylega.
*Rowkowana powierzchnia
*Tłoczony w formach z brązu
*Konsystencja al dente
*Do charakterystycznych sosów do makaronu
*Designerskie opakowanie
Menge ( z.B. 1x20g ) | 500g |
---|---|
gu_region | Piemonte |
Alternate Image | no_selection |
Włoska semolina z pszenicy durum
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 356 kcal / 1489 kj |
---|---|
Tłuszcze | 1.5 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.5 g |
Węglowodany | 73 g |
-w tym cukry | 1.5 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,0 g |
Błonnik | 2.6 g |
Allemandi SRL, Strada delle Alpi 13, I - 12061 Carrù