Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Nduja to miękka, nadająca się do smarowania kiełbasa wieprzowa przyprawiona papryczkami chili, której tradycja wywodzi się z wioski Spilinga. Jest używana w kuchni jako smarowidło lub do wzmocnienia smaku sosu.
;;
;;Ta wersja jest wytwarzana z aromatycznego mięsa czarnej świni. Ponieważ świnie żyją na świeżym powietrzu, gdzie są karmione żołędziami i kaštanami, mięso nabieraí bardzo unikalnego smaku, lekko przypominającegoí najbardziejí cí dziczyznę.
;;
;;Czarnaýkalabryjskaýświnia (Nero Calabria) to starożytna rasa świń, ktoacute;ra w rzeczywistości maýcałkowicie czarną skórę. Ich pochodzenie jest niestety nieznane, ponieważ rolnicy nie hodowali żadnych świń w minionych stuleciach. Zakłada się, że świnia ta pochodzi z Grecji; šše, skąd rozprzestrzeniła się na šššpaneland i południowe álie.<Świadomość czarnej świni kalabryjskiej zaczęła powoli rosnąć w latach 80-tych. Utworzono konsorcjum w celu dalszej popularyzacji i zachowania rasy, która obecnie liczy około 14 hodowców.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 200g |
---|---|
gu_region | Calabria |
Czarna wieprzowina kalabryjska, pasta chili, chili 5%, sól, dekstroza, zioła i przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, konserwanty: azotan potasu E252 i azotyn sodu E250
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 575 kcal / 2371 kj |
---|---|
Tłuszcze | 58.2 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17.6 g |
Węglowodany | 3 g |
-w tym cukry | 0.62 g |
Białko | 8.66 g |
Sól | 2.9 g |
Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone