Mozzarella z buvolího mléka 2x

Mozzarella z mleka bawolego 2x

Nduja - pasztet z czarnej świni z chili

Nduja fresca di suino nero di Calabria
Ten czerwony pasztet z ostrą papryczką chili i pikantnym mięsem z oryginalnej czarnej świni rasy "Suino Nero di Calabria" jest jedną z tradycyjnych specjalności słonecznego południa Kalabrii.
299,00 zł
1 495,00 zł / 1 KG
W magazynie | SKU: 77092
AMOUNT: 200g

Nduja to miękka, nadająca się do smarowania kiełbasa wieprzowa przyprawiona papryczkami chili, której tradycja wywodzi się z wioski Spilinga. Jest używana w kuchni jako smarowidło lub do wzmocnienia smaku sosu.
;;
;;Ta wersja jest wytwarzana z aromatycznego mięsa czarnej świni. Ponieważ świnie żyją na świeżym powietrzu, gdzie są karmione żołędziami i kaštanami, mięso nabieraí bardzo unikalnego smaku, lekko przypominającegoí najbardziejí cí dziczyznę.
;;
;;Czarnaýkalabryjskaýświnia (Nero Calabria) to starożytna rasa świń, ktoacute;ra w rzeczywistości maýcałkowicie czarną skórę. Ich pochodzenie jest niestety nieznane, ponieważ rolnicy nie hodowali żadnych świń w minionych stuleciach. Zakłada się, że świnia ta pochodzi z Grecji; šše, skąd rozprzestrzeniła się na šššpaneland i południowe álie.<Świadomość czarnej świni kalabryjskiej zaczęła powoli rosnąć w latach 80-tych. Utworzono konsorcjum w celu dalszej popularyzacji i zachowania rasy, która obecnie liczy około 14 hodowców.

Więcej informacji
Menge ( z.B. 1x20g ) 200g
gu_region Calabria
Napisz własną opinię
Napisz opinię o produkcie:Nduja - pasztet z czarnej świni z chili

Ingredients

Czarna wieprzowina kalabryjska, pasta chili, chili 5%, sól, dekstroza, zioła i przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, konserwanty: azotan potasu E252 i azotyn sodu E250

Nutritional Values

W 100 g
Wartość energetyczna 575 kcal / 2371 kj
Tłuszcze 58.2 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17.6 g
Węglowodany 3 g
-w tym cukry 0.62 g
Białko 8.66 g
Sól 2.9 g

Responsible Producer

Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone