Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Śnieżnílány boczek z delikatnymýróżowymýpołyskiem może być uznany za oryginalny tylkoýlnýgdy jest oznaczony wstążką Konsorcjum. Ten przysmak można pokroić w cienkie plasterki, zmierzyć przezroczystość lub użyć jako musu z chrupiącą bruschettą. W przypadku, gdy Lardo di Colonnata jest másłowoáwkie, miękkieái aksamitnie rozpływa się na języku, jest zárąk siedmiuásmakoszyáw nieba.
;;
;;W regionie Carrara, w północnej Toskanii, najsłynniejszy marmur świata dokonał przełomu. Tutaj, w alpejskich kamieniołomach, tradycją było oczyszczanie tłuszczu w wielkimápółku. Był on używany jako pożywienie dla ciężko pracujących mężczyzn w kamieniołomie: klasyczna biedna żywność dla rolnika. Dziś boczek Colonnata jest synonimem delikatności.
;;
;;Boczek jest nacierany solą morską, pikantnymi górskimi ziołami z Alp Apuańskich i wybranymi korzeniami. Garnek dojrzewa przez co najmniej sześć miesięcy w dużym marmurowym basenie zwanym "Conca". Ucieczkaátnó klimat, chłodnyýmarmur, sól i sekretnaýmieszanka przyprawýw, dokładnie to, co stoiýwýtleýwýwýw smaku. Lardaioli Malfalda czerpieí tłuszcze nasyconeé z boczku i utrzymujeí je w czysto naturalnymí stanie. Lardo di Colonnata jest w ten sposób przechowywane przez wiele lat.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 400g |
---|---|
gu_region | Toscana |
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 770 kcal / 3167 kj |
---|---|
Tłuszcze | 84.8 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 35.13 g |
Węglowodany | 0.6 g |
-w tym cukry | 0.02 g |
Białko | 1.11 g |
Sól | 1.78 g |
Antica Larderia Mafalda, Piazza Palestro, 2, I-54030, Colonnata