Ručně vyráběné Grissini s rozmarýnem

Ręcznie robione Grissini z rozmarynem

Grissini s čokoládovou polevou

Grissini z polewą czekoladową

Grissini z oliwkami

Rustykalny, chrupiący przysmak: te mocno aromatyczne, przyprawione czarnymi oliwkami paluszki chlebowe są ręcznie robione z miłością w Piemoncie i pieczone w piecu do uzyskania pięknej chrupkości.
109,00 zł
1 090,00 zł / 1 KG
W magazynie | SKU: 70170
AMOUNT: 100 g
Rubatà jest znacznie starsza niż klasyczne grissino. Została wynaleziona w Turynie w 1679 roku dla młodego księcia Vittorio Amadeo II, który nie znosił miękkiej bułki tartej. Chrupiące pieczone rubatà szybko stały się tak popularne, że nawet Napoleon Bonaparte wysłał kuriera z Paryża do Piemontu. Rubatà rodziny Genovesio wypiekana jest z "lievito madre", delikatnego rodzaju zakwasu wytwarzanego z mąki pszennej. Ciasto wyrabia się z dodatkiem oliwy z oliwek, aż do uzyskania zwartej konsystencji. Oliwa z oliwek sprawia, że ciasto smakuje bardziej elegancko niż tradycyjna wersja pieczona na smalcu. Główna różnica między długimi i krótkimi grissini polega na procesie produkcji. W przypadku grissini, ciasto jest wałkowane ręcznie, podczas gdy w przypadku rubatà ciasto jest nawijane na siebie, tworząc charakterystyczny, skręcony kształt.
Więcej informacji
Menge ( z.B. 1x20g ) 100 g
gu_region Piemonte
Napisz własną opinię
Napisz opinię o produkcie:Grissini z oliwkami

Ingredients

Mąka pszenna gładka typ 00, oliwki (odmiana Leccino) 15%, woda, oliwa z oliwek extra virgin 6%, drożdże, oliwa z oliwek 2%, sól, słód jęczmienny.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości jaj, ryb, produktów mlecznych, orzechów i selera.

Nutritional Values

W 100 g
Wartość energetyczna 390 kcal / 1643 kj
Tłuszcze 10 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 63 g
-w tym cukry 2.5 g
Białko 9.9 g
Sól 1.8 g

Responsible Producer

Agroalimenta srl, Via Pinerolo 208/A, I-10061, Cavour