Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Preferencje Classico Quattrociocchi
;;
;;Mocnyázapach z tózielonegoý pomidora i zielonegoý pieprzu - jasny złocistożółtyý kolor z subtelnymiý odcieniami zieleniý: Oliwa pozyskiwana jest z oliwek Itrana, Moraiolo i Leccino, typowych odmian dla regionu Lacjum. Ma pochlebnyý podniebienie z eleganckimiý tó má ty, bazylią i &scaron& alvea.
;;
;;Gdzie polecana jest oliwa z oliwek Quattrociocchi Classico?
;;
;;Harmonijnie ostra i gorzka, oliwa z oliwek pasuje do du&skaronowanych warzyw, ciecierzycy, kuskusu, pieczonych ziemniaków, papryki, drobiu lub jagnięciny z piekarnika.
;;
;;Gdzie rosną oliwki do produkcji oliwy Classico?
;;
;;Obszary uprawí znajdują się 200-600 m nad poziomem morza na úpatí Ernici, górzeí wí Apenninen rozpościerającejí sięí między Lacjum i Abruzją. Organiczne oliwki są codziennie ręcznie zbierane i tłoczone we własnych młynach.
;;
;;Jak powstaje oliwa z oliwek Classico?
;;
;;Zbiory rozpoczynają się pod koniec października i trwają do listopada. Następnie oliwki są sprawdzane, liście są usuwane, myte, miażdżone i ekstrahowane w prasie. Następnie oliwa jest filtrowana, przechowywana i butelkowana.
;;
;;Nagrodzonaí:
;;
;;Gurmán Olio Award 2017: 2. 2. mí100 intensywnie owocowa oliwa z oliwek
Gurmán Olio Award 2021: 1. mí100 intensywnie owocowa oliwa z oliwek
Właściwości:
Kolekcja: 2023/2024
;;Oliwaáodmiana: Itrana
;;Metoda zbioru: ręczna
;;Obszar/Region: Lacjum
;;Kategoria: intensywna-owocowa i ostra
.Filtrovaný
>Menge ( z.B. 1x20g ) | 0,5l |
---|---|
gu_region | Lazio |
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
W 100 ml | |
Wartość energetyczna | 800 kcal / 3347 kj |
---|---|
Tłuszcze | 93.3 ml |
-w tym nasycone | 13.3 ml |
Węglowodany | 0 ml |
-w tym cukry | 0 ml |
Białko | 0 ml |
Sól | 0 ml |
Frantoio QuattrociocchI-Via Mole S. Maria 11, I-03011 Alatri