Noch 2500 zł und wir versenden versandkostenfrei!
Caponata to typowe danie kuchni sycylijskiej, na które istnieje wiele odmian przepisów na zalanej słońcem śródziemnomorskiej wyspie. Cutrera przygotował tę caponatę z dużą ilością bakłażana i sosu pomidorowego. Podczas degustacji kieliszek szybko się skończył - caponata przekonuje bardzo harmonijnie opracowanymiáproporcjami poszczególnych warzyw i korzeniáw.
;;
;;Wskazówka.
;;
;;Jak przyzwyczaił nas Giovanni Cutreraí, w nim wszystkie składniki pochodząá z regionu.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 190g |
---|---|
gu_region | Sicilia |
Bakłażany 40%, sycylijski sos pomidorowy, zielone oliwki Nocellara z Etny, seler, marchew, cebula z Giarratany, kapary Pantelleria, ocet, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Selezione Cutrera, cukier, bazylia, sól morska Trapani, czarny pieprz, oregano Iblei,
Uwaga: składniki są marynowane w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Selezione Cutrera.
W 100 g | |
Wartość energetyczna | 111 kcal / 471 kj |
---|---|
Tłuszcze | 9 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.6 g |
Węglowodany | 5.5 g |
-w tym cukry | 5.3 g |
Białko | 1.7 g |
Sól | 0.9 g |
Błonnik | 2.5 g |
Frantoi Cutrera S.r.l., C/da Piano dell'Acqua 71, I - 97012 Chiaramonte Gulfi